Dijital İş Gücü Yönetimi

Yazan Editör

Teknoloji, yaşadığımız dünyayı hızla değiştirmeye devam ediyor. Şirketler de bu değişen dünyada, maliyetlerini azaltmak için teknolojinin imkanlarını keşfetmeye çalışıyor. Dijital iş gücü de bu noktada devreye giriyor. Kullanılan otomasyon süreçleri, geleneksel iş gücü karşısında sunduğu sayısız avantajla şirketleri farklı bir yere taşıyor. İşte şirketlerdeki insan gücüne yeni bir soluk getiren bu dijital dünya hakkında merak edilenler…

Dijital İş Gücü Nedir?

Dijital iş gücü, çeşitli yazılım teknolojilerini kullanarak geleneksel iş gücü (insan gücü) ile yapılan faaliyetlerin/işlerin otomasyon teknolojileri ile yapılması olarak tanımlanır. Otomasyon kapsamında insan gücü yerine Robotik Süreç Otomasyonu, makine öğrenmesi ve yapay zekanın bir bileşimi olan dijital iş gücü kullanılır. Böylece, tekrarlayan ve büyük zaman alan fatura kesme, mutabakat işlemleri, raporlama, analiz gibi faaliyetler kısa zamanda tamamlanır. Otomasyon bu tür işlemlerin uygun maliyetle gerçekleşmesini de sağlar. Bu tür işlemler günümüzde Robotik Süreç Otomasyonu ile hatasız ve oldukça hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İşlemlerin hatasız olarak tamamlanması, şirketin diğer iş süreçlerinin de sağlıklı devam etmesine destek olur.

Dijital İş Gücü Yönetiminin Faydaları

Dijital işçiler olarak da adlandırılan dijital iş gücünün yönetimi modern şirketler için en önemli konulardan biri. Çünkü artık şirketler, çalışanlarını tekrar eden ve aslında zamanı verimli şekilde kullanmayı engelleyen işlerden kurtarmak istemektedir. Bunun için de şirketler, akıllı otomasyon çözümlerini tercih eder. En yaygın otomasyon çözümlerinden biri de Robotik Süreç Otomasyonu. Robotik Süreç Otomasyonu, yazılım robotları aracılığı ile verileri kopyalama, aktarma gibi işleri yaparak süreç verimliliğini artırmanın temel adımlarından biridir. Otomasyon robotları ve şirket çalışanlarının iş birliği içinde görevlerini yerine getirebilmesinde ise sürecin yönetimi öne çıkar. Peki dijital iş gücü yönetiminin şirketlere sağladığı faydalar neler?

  • Veri güvenliği tüm iş kolları ve sektörler için önemli. Merkezden kontrol ve sürümlerdeki güncellemelerle eş zamanlı senkronize olma, robotların arızaları, iş kesintileri ve veri kaybı riskini en aza indirir.
  • Merkezden kontrol, dijital ya da insan iş gücünün gizli kalması gereken hassas verilere erişimi üzerinde de kontrol sağlar. Dijital iş gücü yönetimi sayesinde hangi kaynakların hangi bilgilere eriştiği ya da hangi bilgileri kullandığı da kontrol edilebilir.         
  • Şirketler, bir görevin maliyeti ya da karmaşıklığı üzerinde tam kontrol sağlayabilir. Platform kullanıcıları, gereksinimlerine göre karmaşık kodlar yazmadan botları yeniden kullanarak yeni robotlar oluşturabilir. Modüler yapı sayesinde en karmaşık robotlar basit ve hızlı bir şekilde oluşturulabilir.
  • Dijital iş gücü yönetimi platformu şirket süreçleri hakkında iç görüler sunarak, atanmış bir görevde hangi iş akışının verimsiz olduğunu tespit etmeyi sağlar. Bu sayede, verimsizliği ortadan kaldırmak için hangi adımları atmanız gerektiği hakkında da fikir yürütebilirsiniz.
  • Çok fazla otomasyon kullanmak kimi zaman parçalı iş akışlarının ortaya çıkmasına ve maliyetlerin artmasına neden olabilmektedir. Dijital ve insan iş gücü arasında iş birliğini teşvik eden bir yönetim, bu parçalı iş akışlarını düzenlemeye izin verir. Dijital iş gücü yönetimi, yatırım getirisinin azalmasına neden olabilecek parçalı iş akışlarını ortadan kaldırmaya olanak tanır.
  • Otomasyonun en temel faydalardan biri de müşteri memnuniyeti tarafında görülür. Akıllı otomasyon süreçlerinin müşterilerin self servis alabileceği alanlarda kullanılması ve süreçlerin etkin yönetimi müşteri memnuniyetini artırır. 

Akıllı otomasyon süreçleri artık modern şirketlerin temel parçası olarak görülür ve dijital iş gücü yönetimi de tüm şirket süreçlerinin sağlıklı işlemesi için büyük önem taşır. Siz de İNKA İK bütünleşik İK hizmetleri sayesinde şirketinizi daha ileriye taşıyabilirsiniz. 

Bu Yazılar Da İlginizi Çekebilir

Yorum bırakın

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.