2022 Yılı İşbaşı Eğitim Programı Ödemeleri Güncellenmiştir

Yazan Editör

İşbaşı Eğitim Programı (İEP), Kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim ve tecrübe edinmeleri, teorik eğitimini aldıkları mesleklerinde uygulamayı görmeleri ve çalışma ortamına uyum sağlamaları amacıyla düzenlenmiş programlardır.

İşbaşı eğitim programına katılan kursiyerler, programa fiilen katıldıkları gün itibari ile İŞKUR tarafından yapılacak ödemeler ile genel sağlık sigortası primi ve iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi alma hakkına sahip olurlar.

İşbaşı eğitim programı ücret ödemeleri, asgari ücret tutarlarına bağlı olarak 01.01.2022 tarihi itibariyle güncellenmiştir. Güncel tutarları aşağıdaki tabloda görebilirsiniz.

İŞ ARAYANLAR              163,59 TL
ÖĞRENCİ              122,69 TL
İŞSİZLİK MAAŞI ALAN               81,80 TL

Tabloda belirtildiği üzere, İŞKUR’a kayıtlı iş arayan katılımcının iş yerinde haftada 6 ve ayda 26 gün çalışması halinde net asgari ücret tutarı olan 4.253,40 TL banka hesabına yatırılacaktır.

Faaliyet göstermiş olduğunuz sektörlerde maliyet avantajı sağlamanız ve şirket içi tasarrufları artırmanız açısından İşbaşı Eğitim Programını yeni işe alacağınız personellerde uygulayabilirsiniz.

İşbaşı Eğitim Programı hakkında bilgi almak için İNKA’ya ulaşabilirsiniz.

Tel: 0 212 347 12 80

Mail: [email protected]

Bu Yazılar Da İlginizi Çekebilir

Yorum bırakın

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.