İnsan Kaynakları Şirketi ile Çalışmanız için 10 Neden

Yazan Editör

İşletmeler önemli yönetsel faaliyetleri dışarıdan temin etme sayesinde yeni müşteriler kazanma, yatırımcı çekme ve iş geliştirme gibi temel yeteneklere odaklanarak pazardaki rekabetçi atmosferde öne çıkarlar. Aynı zamanda bu durum, işletmenin alanında uzman beşeri ve teknik kaynaklara sahip olması anlamına gelir. İnsan kaynakları yönetimi de pek çok açıdan profesyonel beşeri sermaye ve yüksek kapasiteli teknolojik çözümler tarafından yürütülmesi gereken bir alandır. Siz de bu yazıda insan kaynakları şirketleri ile çalışmanın 10 farklı faydasını keşfedebilirsiniz.

İnsan Kaynakları Şirketi Nedir?

İnsan kaynakları şirketleri, yeni çalışanları işe almaktan çalışanlara sağlanan faydaları yönetmeye kadar, işletmelerin iş yasaları ve yönetmeliklerine uyum sağlamasına ve sorunsuz bir çalışan deneyimi yaratmasına yardımcı olan özel kuruluşlardır. İnsan kaynakları yönetimi şirketlerinde sertifikalı uzmanlar ve yapay zeka tabanlı teknolojik bilgi sistemi altyapıları kullanılır. Bu sayede özellikle küçük veya orta ölçekli işletmeler için yüksek maliyetli olabilecek dijital çözümler ve uzmanlıklar, daha uygun fiyatlı olarak temin edilir.

İnsan Kaynakları Şirketi ile Çalışmanın Avantajları Nelerdir?

İnsan kaynakları şirketleri işe alımdan bordro ve performansa kadar tüm operasyonel süreçleri Bütünleşik İnsan Kaynakları Yönetimi perspektifi ile takip eder. Tüm bunlara ek olarak işletmeler insan kaynaklarının teşvik, işe alım, bordro ve süreç operasyonları için ayrıca hizmet alabilir. Siz de işletmenizin büyüklüğünden bağımsız olarak İK ihtiyaçlarınız için şirketlerle çalışmanın avantajlarını elde edebilirsiniz. Bu artılar arasında:

  1. Mali Avantaj Elde Etme: İnsan kaynakları operasyonları ile ilgili işletmelerin en büyük handikaplarından biri, maliyetinin yüksek olmasıdır. İnsan kaynakları şirketleri, işletmenizin ölçeği ne olursa olsun her koşulda üst düzey teknoloji ve uzmanlık becerisini optimum maliyetlere sunar. Böylece ekstra bir İK departmanı kurmanın veya teknolojik altyapı oluşturmanın maliyetlerinden büyük ölçüde tasarruf edebilirsiniz.
  2. Değişken Koşullara Uyum Sağlamak: Hükümetlerin çalışan güvenliği, hakları, bordro, vergi ve diğer yasal mevzuatlarda gerçekleştirdikleri sürekli güncellemelere uyum sağlamak işletmeler için zorlu bir süreçtir. Ayrıca bu mesai, işletmenin rekabet avantajı sağlayan yeteneklerine ayırması gereken zamana da engel olabilir. İnsan kaynakları şirketleri, tüm değişen mevzuat ve ortam koşulları ile ilgilenerek temel işlerinize odaklamanıza fırsat sunar.
  3. İş Süreçlerini Basitleştirme: Karmaşık ve kompleks insan kaynakları operasyonları, işletmelerin maddi ve manevi kaynak kullanımını gerektiren süreçlerden oluşur. Tüm bu süreçleri insan kaynakları şirketlerinin koordine etmesi, işletmenin operasyonlarının daha basit ve verimli hale gelmesini sağlar. Bu verimlilik ve etkinlik artışı işletmenizin hedeflerine ulaşması aşamasında son derece avantajlı olmanızı sağlar.
  4. Daha Motive Çalışanlar: Yüksek nitelikli İK çalışanlarına sahip olsanız da karmaşık ve takip edilmesi güç operasyonlar, çalışanların motivasyonlarını büyük ölçüde düşürebilir. Ayrıca daha küçük veya orta ölçekli işletmeler, yüksek yapay zeka çözümlerine yatırım yapabilecek mali yükümlülükleri üstlenemedikleri için çalışanlarına daha fazla sorumluluk aktarabilir. İnsan kaynakları şirketleri, çalışanların üzerinden karmaşık iş yükü sorumluluğunu alarak üretkenliğini artırabileceği ve dolayısıyla daha yüksek motivasyonla çalışabileceği bir ortam hazırlar.
  5. En İyi Yetenekleri Çekme: Çalışan devri, bir işletmenin en büyük maliyet kalemleri arasında yer alır. İnsan kaynakları şirketleri, ihtiyacınız olan en iyi yetenekleri istihdam etekle kalmaz aynı zamanda istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda eylem planları geliştirerek devir oranının düşmesine katkı sağlar. Böylece çalışanlarınızı mutlu ve bağlı tutma konusunda sürekli iyileştirme ve geliştirmelerden yararlanabilirsiniz.
  6. Çalışan Memnuniyet Politikaları: Bir önceki maddede belirtildiği gibi beşeri sermayenin işletmenin başarısı üzerindeki etkisi dolayısıyla yetenekleri çekmek, her türlü kurumun nihai hedefleri arasında yer alır. Yeteneği çekmek ve elde tutmak için çalışanlara sigorta, yan haklar, esnek çalışma programları ve sağlık paketleri gibi çeşitli haklarla memnuniyet artırıcı politikalar benimseminiz önemlidir. İnsan kaynakları şirketleri, memnuniyet politikaları doğrultusunda çalışan profilinize uygun planlamaları gerçekleştirir ve sürekli olarak iyileştirir.
  7. Çalışan Deneyimini İyileştirme: Çalışanların bir işletmede kalma eğiliminde olması için tıpkı tüketici deneyimlerinde olduğu gibi iyi tecrübeler kazanması gerekir. İnsan kaynakları yönetimi gibi çalışanları doğrudan etkileyen sistemlerin entegre ve sorunsuz sistemlere sahip olması insan kaynaklarının deneyimlerini iyileştirebilir.
  8. İşin Uzmanlarına Direkt Erişim: İnsan kaynakları şirketleri, işletmenizin işe alımdan bordro ve performansa kadar tüm operasyonlarında her an yanındadır. İnsan kaynakları alanında uzmanlığı sertifikalarla kanıtlanmış şirket danışmanları, işletme hedefleriniz büyüdükçe gelişen ihtiyaçlarınıza uygun çözümler sunmak ve anında eylem planları hazırlamak için size yardımcı olur.
  9. Verimli Bordro Yönetimi: İnsan kaynakları şirketi ile çalışmak, insan kaynakları operasyonlarının her basamağındaki verimsizlikleri ortadan kaldırmaya yardımcı olduğundan bordro tekliflerinin yönetiminde de iyileştirmeler gerçekleştirir. Bütçenize daha fazla istikrar sağlayan bordro teklifleri ile çalışanlarınızın devamlılığını sağlama imkanı elde edebilirsiniz.
  10. Ölçeklenebilir Performans Hedefleri: İnsan kaynakları yönetimi şirketlerinin yapay zeka tabanlı çözümleri ve yazılımları, performansınızı ölçeklemenizi kolaylaştırdığından hedeflerinize ulaşma konusunda son derece avantajlıdır. İK uzmanları, işletmenizin politikaları ve prosedürleri doğrultusunda en iyi performans yönetimi eylem planını hazırlayabilir ve hedeflerinize en verimli şekilde ulaşmanıza destek olur.

Siz de işletmenizin her basamağında daha verimli ve etkili iş performansları elde edebilmek için İNKA  İK’nın 20 yılı aşan uzmanlığından yararlanmak üzere iletişime geçebilirsiniz.

Bu Yazılar Da İlginizi Çekebilir

Yorum bırakın

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.