Deneyimli ve Deneyimsiz Çalışanlar için Ön Yazı Örnekleri

Yazan hande.yuksel

Değişimin daimi olduğu iş yaşamında online iş başvurularının artmasıyla beraber adayın kendini daha iyi ifade edebilmesi amacıyla ön yazı nasıl yazılır sorusu gündeme gelir. Bu konuda her seviye çalışana uygun ön yazı örnekleri başvuru sürecinde yardımcı olabilir. Etkileyici bir özgeçmişe sahip olsanız da başvurduğunuz pozisyon için yazacağınız bir ön yazı en az özgeçmişiniz kadar etkili olur. Ön yazı konusunda ister deneyimli ister deneyimsiz olun değişik cv ön yazı örnekleri inceleyerek başvuru sürecinize katkı sağlayabilirsiniz.

Ön Yazı Nedir?

Ön yazı başvurulan iş yerine hitaben yazılan bir yazıdır. Pozisyonla neden ilgilendiğinizi ve katabileceklerinizi kısaca özetleyebileceğiniz bu yazılar işverenlerin dikkatini daha fazla çeker. Standart bir özgeçmişin çok ötesinde niyetinizi anlatmanız başvuran diğer adayların bir adım önünde olmanızı sağlayabilir. Ön yazı başlığı ön yazı içeriği ile sıklıkla karıştırılabilir. Ön yazınıza “…… pozisyonu hakkında, …… pozisyonunuzla ilgileniyorum” gibi dikkat çekici bir başlık koyabilirsiniz. İş başvurusu ön yazı metni kısa, net ve niyeti doğru anlatan cümlelerden oluşmalıdır. Ön yazı örnekleri deneyimsiz ve deneyimli çalışanlar için farklı içeriklere sahip olmalıdır.

Deneyimsiz Çalışanlar için Ön Yazı Örnekleri

Henüz herhangi bir deneyime sahip olmayan kişiler iş başvurularında ön yazı örnekleri inceleyerek bazı fikirler edinebilir. Daha önce hiç iş tecrübeniz olmadıysa ön yazı yazmaya okul ve staj bilgilerinizden başlayabilirsiniz. Özgeçmişinizin içeriğinde bu bilgiler detaylı yer alsa da okulda ve staj süresince katıldığınız projeleri, sosyal sorumluluk aktivitelerini, üstlendiğiniz sorumlulukları ön yazınızda anlatarak başvurduğunuz pozisyona uygunluğunuzu ifade edebilirsiniz. Nasıl doğru cümle kurmalıyım, nereden başlamalıyım, ön yazı adı nedir gibi farklı sorulara cevap arıyorsanız yeni mezun ön yazı örnekleri yol gösterici olabilir. Böylece uzman olduğunuz alana dair bilgi verebilirsiniz. Deneyimsiz çalışanlar için ön yazı örnekleri şöyledir:

Örnek 1

Merhaba,

………………………… kurumunuzda ………………….…………. pozisyonunda staj yapmak üzere başvuru yaptım. …….. Üniversitesi’nde ……….. Bölümü …. Sınıf öğrencisiyim. Eğitimim süresince …… konularda sorumluluk üstlenerek benden beklentileri tam olarak yerine getirdim. Kariyer hedeflerim doğrultusunda attığım ilk adım olan stajımı saygın kurumunuzda yapmayı çok isterim. İlgili pozisyon için fırsat verildiği takdirde başarılı olacağıma inancım tamdır.

Saygılarımı sunarım.

Örnek 2

İyi günler diliyorum,

…………. Üniversitesi ……… bölümünden Haziran 2022’de başarıyla mezun oldum. Kurumunuzda açılmış olan ………. pozisyonunda çalışmaktan onur duyacağımı belirtmek isterim. Bu bağlamda gelişim sürecimi yüksek lisans yaparak devam ettirip kurumunuzda görev alacağım pozisyona daha fazla katkım olacağına inanıyorum. Fırsat verildiği takdirde sizlerle birebir görüşmeye katılmayı çok isterim.

Saygılarımla

Deneyimli Çalışanlar için Ön Yazı Örnekleri

Deneyimli çalışanlar iş başvurusunda ön yazı örnekleri açısından daha detaylı bilgiye sahiptir. Görev yapılan kurumlar ve pozisyonlar ön yazının daha net yazılmasına destek olabilir. Deneyimli çalışanlar için ön yazı örnekleri şöyledir:

Örnek 1

Sayın Yetkili,

Şirketinize ……… pozisyonu için başvurmuş bulunmaktayım. Özgeçmişimde bahsettiğim tecrübelerime ek olarak uzmanlık alanımla ilgili seminer ve konferanslara katılım sağlamaktayım. Bilgimi sürekli güncel tutarak işimle ilgili son teknolojileri yakından takip etmekteyim. Gelişimin ömür boyu olduğu inancından yola çıkarak bugüne kadar edindiğim deneyimlerimle kurumunuza katkı sağlayacağıma inancım tamdır. Özgeçmişimin bu doğrultuda değerlendirilmesini talep ederim.

Saygılarımı sunuyorum.

Örnek 2

Sayın İnsan Kaynakları Yetkilisi,

………… iş ilanınızla ilgili olarak yazıyorum. Sektörde …. yıl deneyime sahibim. İş disiplinim, iletişim yeteneklerim ve esnek çalışabilme yetilerim sayesinde önceki işlerimde performans notum daima yüksek oldu. Yöneticilerimden ve ekip arkadaşlarımdan pozitif geri bildirim aldım. Ekip çalışmasına uygunluğum, analitik bakış açım ve motivasyonum sayesinde açmış olduğunuz pozisyona uygun olduğuma inancım tamdır. Kendimi daha iyi ifade edebilmem için sizlerle yüz yüze görüşmeyi çok isterim.

Saygılarımla

Deneyimli ve deneyimsiz çalışanlar, özgeçmişe ek olarak profesyonel bir dille yazılmış ön yazıya da ihtiyaç duyarlar. Bu anlamda detaylandırılan örnekleri incelemek iş başvurunuz ve ilk izlenim açısından sizin için faydalı olabilir. Başvurunuzun faydalı olması halinde işe başlamadan önce bu işe giriş evrakları listenizi tamamlamayı unutmayın.

Bu Yazılar Da İlginizi Çekebilir

Yorum bırakın

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.